Olive Leaf Extracts as a Medicinal Beverage: Origin, Physico-Chemical Properties, and Bio-Functionality (MDPI – 2025) Átfogó összefoglaló az olajfalevél-kivonatok fizikai-kémiai jellemzőiről és biológiai hatásairól. https://www.mdpi.com/2306-5710/11/3/66
Changes in Phytochemical Profiles and Biological Activity of Olive Leaves (Frontiers in Nutrition, 2022) Bemutatja az olajfalevél értékes antioxidáns, antibakteriális és gyulladáscsökkentő komponenseit, főleg oleuropein és hydroxytyrosol formájában. https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2022.854680/full
Therapeutic Potential of Olive Leaf Extracts (MDPI, 2024) Klinikai és technológiai alkalmazási lehetőségeket tárgyal, különösen anyagcsere- és gyulladásos állapotok esetén. https://www.mdpi.com/2813-0464/3/3/26
Antioxidant and Antibacterial Activities and Phytochemical… (MDPI, 2025) Egy sivatagi olajfalevél-faj antioxidáns és antibakteriális hatásait mutatja be különböző kivonási módszerekkel. https://www.mdpi.com/2227-9717/13/4/1113
Antioxidant, Antibacterial and Antidiabetic Activities… (MDPI, 2025) Kiemeli, hogy az olajfalevél polifenoljai — mint az oleuropein és hydroxytyrosol — erős antioxidáns és antimikrobiális hatással bírnak. https://www.mdpi.com/2227-9717/13/4/998
Neuro-, kardioprotektív, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatások Csökkenti a gyulladásos citokinek termelését, szabályozza az Nrf2/NF-κB útvonalakat, erős antioxidáns hatást fejt ki. https://www.mdpi.com/2073-4409/12/13/1764
Antioxidant Extracts from Greek and Spanish Olive Leaves (MDPI, 2024) Adatok az olajfalevél polifenol-összetételéről és antioxidáns-kapacitásáról. https://www.mdpi.com/2076-3921/13/7/774
Microbiological and Antioxidant Activity of Phenolic… (PMC, 2020) Széles körű áttekintés az olajfalevél polifenoljainak antioxidáns és antimikrobiális potenciáljáról. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7765412/