Maximális immunitás

Maximális immunitás: kombucha-gyümölcsflavonoidok és folyékony gyógygomba kivonatok szinergiája

Kombucha, gyümölcsflavonoidok és gyógygombák keverékének jelentősége az egészségmegőrzésben.

A gyógygombák, a kombucha, és flavonoidok külön-külön is nagy jelentőséggel bírnak, a népgyógyászati alkalmazások során már bizonyították hatásukat. Ha kombináltan, szinergiában alkalmazzuk, akkor egy sokkal célzottabb hatást tudunk elérni.

A maximális immunitás, helyzetbe hozza újra a szervezet öngyógyító képességét. A belső “orvos “ gondoskodik arról, hogy ne keljen többé az orvosokhoz járnunk.

A megőrzött egészsèg nagyobb kincs, mint a legyőzött betegség!

A  jelenlegi életmódunkkal, amit a jelenlegi társadalmi berendezkedésünk diktál, a mesterséges intelligencia terjeszkedésének adunk teret.

Lassan mindenki csak egy kód, és nem is számít a nevünk, a személyiségünk.

Az embereknek vissza kell térni a természethez, és az ehhez vezető úton lehet az egyik ösvény a MAXIMMUN. A természet folyamatosan megújul, ahogy a sejtjeink, és a szervezetünk is. Persze ha megzavarják ezt a folyamatot, akkor a megújulás nem működik. A megújulásban, regenerációban mérföldkő a jól működő immunrendszer, amely érzékeli és kijavítja a hibákat a sejtek szintjén. Célzottan zavarják meg az immunrendszer helyes kommunikációját, működését  az élelmiszereinbe, az ivóvízbe, a levegőbe rejtett vegyszerekkel, adalékanyagokkal, hogy betegeket gyártsanak. Nem véletlen, hogy már az újszülöttek jó része is allergiában szenved, és immunhiányos.

A MAXIMMUN az étrend-kiegészítő készítmények egy új generációjához tartozik ugyanis a készítményben lévő hatóanyagok spray formájában, közvetlenül a száj nyálkahártyáján keresztül történik a felszívódás.

A MAXIMMUN megalkotóinak legfőbb hipotézise, hogy a kapszulák, tabletták nem tartalmazzák a növényekből kinyerhető összes értékes hatóanyagokat, vitaminokat. Tehát sokkal nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztanunk a kapszulákból, hogy ezt a hatóanyag mennyiséget be tudjuk vinni, és akkor sem biztos hogy ezen hatóanyagok felszívódnának.

Előfordulhat, hogy kapszulák, tabletták fel sem oldódnak, mire elérik a vékonybél azon szakaszát, ahol a felszívódás megtörténik, vagyis a vitamin nem jut el a sejtekhez. Vagy ha fel is oldódnak, lehet, hogy nem érintkeznek elegendő ideig a vékonybél falával, ami szintén megakadályozza a teljes felszívódást.

A fenti felszívódási problémákon túl a legnagyobb problémát a kötőanyagok jelentik, melyek segítségével az összetevők tabletta-formát öltenek, vagy maga a kapszulahéj is megterhelést jelent az emésztőrendszer számára.

Annak érdekében, hogy a maximálisan kiaknázható legyen egy növény gyógyító ereje, ki kell használni a növények aktív anyagiban rejlő szinergiát, és meg kell őrizni az összetevők egyensúlyát. Tehát nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni, ahogy a gyógyszeripar is teszi.

Mindezekre a problémákra megoldást jelent a MAXIMMUN étrend-kiegészítő spray, mely a szájnyálkahártyán keresztül juttatja a hatóanyagokat, vitaminokat közvetlenül a vérbe. Nincs más teendője, csak fújjon a sprayből a szájába, és a hatóanyagok a szájnyálkahártyán keresztül azonnal felszívódnak, kikerülve a teljes gyomor- és bélrendszert. Vagyis a spray lehetővé teszi, hogy a bejuttatott anyagok perceken belül eljussanak a véráramban a sejtekig. Maximalizálva ezzel immunrendszerünk működését.

Főbb hatóanyagok:

 • Kombuflavonoidok
 • poliszacharidok: 1-3, 1-6 béta-glükánok változó arányban
 • B6, B12, Folsav és C-vitamin

Mit tartalmaz?

A MAXIMMUN a Kombuflavonoidok és négyféle gomba (Mandula gomba, Shiitake, Reishi és Kínai hernyógomba) teljes spektrumú hatóanyag tartalmának kombinációit tartalmazza, melynek eredményeképpen a hatóanyagok szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve fejtik ki hatékonyságukat.

Mit jelent ez a szinergia? A Kombuflavonoidok és a gombakivonat összes hatóanyagtartalma együttesen, kombinációban vannak jelen a készítményben, így valószínű, hogy a hatóanyagok közötti kölcsönhatások is fontos szerepet játszanak a termék egészségvédő, betegség-megelőző hatásaiban.

Előnyei:

 • Vegetáriánus fogyasztók is alkalmazhatják
 • Gyorsan hat és nem tartalmaz kötő- vagy töltőanyagokat
 • Egész nap maximumon tartja energiaszintjét és immunrendszerét gyors és egyszerű befújásokkal napi négy vagy több alkalommal.
 • A poliszacharidok esetében dupla hasznosulásról van szó, mert nem csak a szájnyálkahártyán keresztül szívódnak fel, hanem a vékonybél nyálkahártyáján keresztül is
 • A MAXIMMUN spray alkalmazásakor nem jelentkeznek nyelési problémák.
 • A felszívódás szinte azonnal megtörténik a száj nyálkahártyáján keresztül.
 • Kellemes gyümölcsös íze, igazi élménnyé teszi a fogyasztását.

Ezen a területen segíthet

 1. Gyulladás-csökkentés: A szabadgyökök képezik a legveszélyesebb pontokat a szervezetben, előidézve az érrendszeri és rákos elváltozásokat. A szabadgyökök célpontjai az emberi szervezetben: az agy, a tüdő- és légzési rendszer, a szív- és keringési rendszer, a máj, az izületek, a hasnyálmirigy, a vesék, a bélcsatorna, a spermiumképződés, valamint az általános keringési rendszer, de áttételesen a nyirokrendszer segítségével bárhová áttevődhetnek. Legfontosabb megelőző, rehabilitáló tevékenységnek a szabadgyökök semlegesítése, kizárása tekinthető. Minden betegség a gyulladás talaján alakul ki. A Kombuflavonoidok hatóanyagai csökkentik a gyulladást a gombák hatóanyagai pedig helyre állítják a káros működési mechanizmusokat. Együttesen csökkentik a szabadgyökképződési mechanizmusokat.
 1. Erősíti az immunrendszert: Ez elsősorban olyan komplex szénhidrát-molekuláknak köszönhető, melyek az immunrendszert alkotó egyes sejttípusokon receptorokkal rendelkeznek és ezáltal befolyásolják azok aktivitását. A legjellemzőbb ilyen anyagok a gombákban található 1,3-1,6 béta-D-glükánok elágazó láncú típusai. Kimutatható változást okoznak a dendritikus sejtek, a természetes ölősejtek (NK-sejtek), a segítő T-sejtek (T-helper sejtek), a neutrofil granulociták és a makrofágok aktivitásában. Megváltoztatják a sejtek közötti üzenetvivő interleukin és interferon molekulák termelődését. Ezek a hatások gyakran a hagyományos daganatellenes kemoterápiás és sugárkezelés immunrendszert is gyengítő mellékhatásait küszöbölik ki, és így együttesen hatnak a kemo- és sugárterápiával (szinergista hatásúak).

Ezt a hatást fokozzák a hozzáadott vitamonok: B6-, B12-vitamin, C-vitamin, és Kombuflavonoidok.

 1. Allergia: Két irányból közelíthetjük meg a Reishi és a Kombuflavonoidok csökkentik a gyulladást. A Reishi gomba természetes gyulladás csökkentő anyagokat úgynevezett növényi szteroidokat tartalmaz, szintén gátolja a hisztamin felszaporodását és lefékezi az allergiás reakciókat.  Az allergia hátterében immunrendszeri defektus áll, mely idült gyulladást idéz elő a szervezetben. Az allergiás reakció során a felszabadult anyagok (pl. hisztamin) gyulladást váltanak ki a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. Az Agaricus blazei Murrill az erős immunrendszer moduláló hatással rendelkező gombák közé is sorolható. E csoportba tartozó gombák megfelelő arányú kombinációjával gátolni képesek a hisztamin felszabadulását, vagyis az allergiás reakció kialakulását.
 2. Szív és érrendszeri betegségek: vérnyomás szabályozás, koleszterin szabályozás, stroke megelőzése. A Kombuflavonoidik farmakológiai hatása a vér- és hajszálerek áteresztőképességének és törékenységének csökkentésében nyilvánul meg, ezért a gyógyászatban sikeresen alkalmazzák a kapillár vezérléssel kapcsolatos betegségek esetén. A Reishi trombocita aggregációt gátló hatóanyagot tartalmaz.  Az egyik legfontosabb szív- és érvédő anyag. Jelentős szerepet játszik a koleszterint tartalmazó epesavak termelésében, és a zsírsavak sejten belüli szállításában, nemcsak kiváló gyökfogó, hanem indirekt módon csökkenti a vérzsírokat is. Ráadásul segíti az oxigén hemoglobinhoz (vérfesték) történő kötődését, tehát az oxigénszállítást is, továbbá hozzájárul, hogy a szövetekben felhasznált E-vitamin újra aktiválódjon. A Shiitake gombának kedvező vérzsír szabályozó hatása ismeretes
 3. Máj-védő hatás: A flavonoidok növelik a C-vitamin felvételét a májban. Egy 2017-ben végzett humán vizsgálat az eredményei alátámasztották, hogy aGanoderma lucidum komoly antioxidáns, anti-aging (öregedés ellenes) és májvédő hatással rendelkezik és képes ellensúlyozni az oxidatív stressz negatív hatásait.
 4. Daganatos betegségek: Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek ráksejtek, azonban az immunrendszer irányítása alatt álló falósejtek elpusztítják azokat. Védekező rendszerünk 15-20 ezerszer végzi el ezt a tisztogatást. Otto Wartburg kétszeres Nobel-díjas tudós felismerte, hogy ha a szervezet immunrendszere jól működik, akkor a szervezetbe bekerült kórokozókat, és képződő ráksejteket elpusztítja, illetve kordában tartja. Megfigyelte, hogy a szervezetnek azon pontjain alakul ki daganat, ahol alacsony az oxigénnyomás, vagyis a sejt-anyagcsere lassul. A MAXIMMUN-nal pont azt előzzük meg, hogy csökkenjen az oxigén nyomás. A Reishi és Cordyceps gomba hatóanyagai fokozzák a haemoglobin oxigén-megkötő képességét, így  fokozódik a szövetek oxigénellátottsága is.

Immunhiányos egerekben megfigyelték, hogy a Mandula gombakivonat adagolása mellett a tumor mérete is csökkent és az egyed súlyvesztésének mértéke is lelassult.

Egyéb pozitív klinikai eredmények születtek emlőrákos páciensek esetében is, amelyet a Mandulagomba a konjugált linolsav tartalmával hoztak összefüggésbe, amely in-vitro (testen kívüli) vizsgálatok alapján aromatáz-gátló hatást mutatott (egyes kemoterápiás készítmények is ezen hatáson alapszanak).

A nőgyógyászati rákban szenvedőknél a mandulagombával kezelt betegeknél a természetes ölősejtek rákellenes aktivitása lényegesen fokozódott, valamint csökkent a kemoterápiás szerek mellékhatásai, pl. hajhullás, hányinger, hányás, álmatlanság, étvágytalanság, általános gyengeség.
Számos tanulmány megerősítette már, hogy a jobb életminőség és általános állapot elősegíti a rákbetegek túlélési esélyét.

 1. Fizikai aktivitás fokozása: A MAXIMMUN-t nagy hatékonysággal alkalmazhatják sportolók, ugyanis a Cordyceps segíti az izom-munkát, a polifenolok, és a flavonoidok pedig nagyon erős gyulladás csökkentők, ami pedig azért jó, mert sportolás közben mikro izomsérülések keletkeznek, amely következtében emelkedik a vérben a gyulladási faktor érték, amely gyulladást idéz elő és savasodik a szervezet. Továbbá minél több gyulladási faktor keletkezik, annál lassabban tud az izomszövet regenerálódni. A Maximmunban lévő polifenolok és flavonoidok ezt a gyulladást csökkenti a Cordyceps sinensis pedig növeli az izom teljesítményt. Az eredmény: az izomzat könnyebben regenerálódik, így látványosabb hatást érhetünk el sportolás után.

Az egyes összetevőkről külön-külön:

Kombuflavonoidok hatásai: A kombu-flavin készítmény kombucha tea koncentrátumból és flavonoid fenolokat tartalmazó gyümölcslé koncentrátumokból készül. A flavonoid fenolok élettani hatása sokrétű: antioxidánsok, immunrendszert módosítók, antikarcinogének, gyulladáscsökkentők, antibakteriálisak, szabadgyök fogók – összességükben egészségvédő hatásúak.

A flavonoidok jelentős farmakológiai, fiziológiai hatásai régóta ismertek és bizonyítottak, de napjainkban is számos élettani és klinikai kutatás folyik ebben a témában, melynek során további – korábban nem ismert – kedvező hatásuk nyer igazolást.

1936-ban Rusznyák és Szent-Györgyi igazolták, hogy a növényekben esszenciális szerepük van, az emberi szervezetben vitaminszerű hatással rendelkeznek. További kedvező élettani hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, féregellenes, májvédő, vírusellenes hatás, streptococcus mutánsok, glükozil transzferáz enzimeinek gátlása → fogszuvasodás gátlás lipoxigenáz függő peroxidáció gátlása, kórokozó közvetített antitumor hatás: citotoxikus hatás, tumor promóció gátlása, xantin-oxidáz és mono-aminoxidáz enzimek gátlása, égés/hámsérülés esetén hámosodás serkentése. A flavonoidok fiziológiai hatásairól fontos tudni, hogy főleg az emésztő- és keringési rendszerben hatnak. Inaktiválják a szabadgyököket, a biomembránok foszfolipid rétegében gátolják a lipidperoxidációt, csökkentik az oxidált LDL arányát, azaz csökkentik az arteriosclerosis veszélyét. Gátolják a thrombocyta aggregációt, csökkentik a thrombus képződést. Fokozzák az érfalak stabilitását. Igazolt a daganatellenes hatásuk, elősegítik az E-vitamin regenerációját, növelik a C-vitamin és a ß-karotin szintet, csökkentik a serum triglycerid szintet. Csökkentik a diabetes mellitus hosszú távú szövődményeit, továbbá antivirális, antibakteriális, antiallergén hatással rendelkeznek

Mandulagomba (Agaricus Blazei Murrill): A Mandulagomba béta-glükán tartalma pótolja az immunrendszer számára szükséges anyagokat, normalizálja az immunrendszer működését. Ehető gomba édeskés ízzel, mandulára emlékeztető illattal. Japánban gyógyászati célokra termesztik. A mandulagomba béta-glükán és természetes D-vitamin tartalma jelentős. A benne lévő poliszacharidok segítik az immunrendszer modulálását. Nem véletlenül kapta a ,,szuper,, élelmiszer címet. Olyan élelmiszernek minősítették, melyben különösen magas koncentrációban vannak jelen az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagok.

Shiitake (Lentinula edodes): A Shiitake gomba igazi gyógyírként ismert, rendkívül jó gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinan nevű hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja. A Shiitake gombát leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések (gyomor-, máj-, végbél-, tüdőrák és leukémia) megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, hörgőgyulladás, influenza és más vírusfertőzések megelőzésére és kezelésére és a krónikusan magas koleszterin szint csökkentésére használják. Idős embereknél fontos immunstabilizáló anyag.

Reishi (Ganoderma lucidum): A Reishi gomba egyszerre támogatja a szervezet védekezőképességét, idegrendszerét. Kiemelkedő méregtelenítő hatással bír, mely a tavaszi szezonban különösen fontos. Csillapítja a gyulladást és az allergiát. A Reishi gomba természetes gyulladáscsökkentő, amivel növeli vér oxigénszállító kapacitását. Segíti a szövetek és vér oxigén telítettségét. A Reishi gyógyító ereje nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában teljesedik ki, hanem abban, hogy az immunrendszer támogatásával normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását. Feltérképezi a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat és ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen.

Kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis): Ha ezt a gombát fogyasztjuk, nem csak energikusabbak leszünk, de általános életminőségünk is javulni fog. Kimagasló a betegségmegelőző hatása is. Autoimmun megbetegedésnél, azaz akkor mikor immunrendszerünk saját szervezetünk ellen fordul, kiegészítő terápia részeként a gomba hatóanyagai az immunrendszer túlműködésének szabályozásával segítik a gyógyulást. A hernyógomba úgy működik, mint az antibiotikum csak természetes formában, segít, hogy a káros baktériumok ne szaporodhassanak tovább, illetve ennél többet is tesz: elpusztítja azokat. További jótékony tulajdonsága, hogy nincs mellékhatása, sőt bélflóránkat sem károsítja. Vitalizál, ugyanis a sejtekben lévő mitokondriumokban növeli az energiaszintet. Kifejezetten ajánlott sportolók számára.

Hernyógomba egyik legfontosabb tulajdonságának a fizikai erőnlét növelését, valamint a vese-, máj-, és tüdő területén betöltött méregtelenítő szerepét tartják.

 • Vizsgálati bizonyítékok alapján a C. sinensis poliszacharid kivonata is képes javítani az agyműködést, valamint az antioxidáns enzimeivel (szuperoxid dizmutáz, glutation peroxidáz és kataláz) részt vesz a szabad gyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában és pozitív hatást fejt ki a szív-és érrendszeri funkciókra.
 • Anti-aging: Több kísérletben nyert megerősítést az a megfigyelés, hogy a Cordyceps kiegyensúlyozza a lelki állapotot, csökkenti a stressz indukálta feszültséget, és depresszió esetén is hatásosnak bizonyult. Időseknél javította a koncentráció, a tanulási és az emlékezési képességét is.
 • VESEKÁROSODÁS Cordyceps sinensis hagyományosan használt szer a vese erősítésére és krónikus veseelégtelenség kezelésére.
  A C. sinensis gombakivonatot a gentamycin antibiotikum mellékhatásaként fellépő vesekárosodás megelőzésében és a gyógyulási folyamat gyorsításában is eredményesnek találták 51 beteg 3-5 g /nap illetve 4-5 g/nap dózisú, 6 napos terápiája során.
 • A Cordyceps javíthatja a szív működését. Több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy a cordyceps sinensis csökkenti a szívritmus zavarokat.
  (Forrás: Reference 2, Chapter “Effects on the Cardiovascular System”, 436 – 441. oldal)
 • A Cordyceps segíthet a koleszterinszint normalizálásában. Négy tanulmány azt mutatta, hogy a Cordyceps sinensis képes az összkoleszterin szintet 10-21%-kal, a trigliceridet 9-26%-kal csökkenteni, ugyanakkor a jó koleszterint (HDL-koleszterin) 27-30%-kal növelni.
  (Forrás: Reference 1, Chapter “Effects on blood lipid metabolism and arteriosclerosis”, pages 299 – 301)

A Cordyceps javíthatja a légzésfunkciót. Számos tanulmány igazolja, hogy a Cordyceps sinensis képes csökkenteni több, a légzéssel összefüggő betegséget, mint pl. a krónikus bronhitisz, vagy az asztma.
(Forrás: Reference 2, Effects on the Respiratory System, 429-432. oldal)

Scroll to Top